Всичко за покрива от А до Я

Соларните компоненти Брамак - оптимално комплексно решение

Соларен бойлер Брамак

Соларен бойлер Брамак е идеалното комплексно решение за безплатното използване на слънчевата енергия за загряване на топла вода. Посредством високоефективната топлообменна серпентина слънчевата енергия се предава от соларния колектор Брамак и загрява водата в бойлера. Безплатно, щадящо околната среда затопляне на водата в бойлера. Соларният бойлер Брамак представя най-високите стандарти като ефективност, дизайн и дълготрайност с отлично съотношение цена- качество. Независимо дали е 300 или 500 литров, резултатите говорят сами за себе си.Предимства:
  • Висококачествена стомана с двупластово емайлирано покритие и магнезиева анодна защита
  • Оптимален топлообмен чрез две гладки серпентини за връзка със слънчеви колектори и котле за допълнително загряване
  • Гнездо за температурен датчик
  • 50 mm дебела твърда полиуретанова топлоизолация за малки температурни загуби
  • Максимално работно налягане 10 bar
  • 5 години гаранция

Електрически нагревател Брамак

За краткотрайно нагряване (напр. против замръзване), променлив температурен регулатор от 0° до 90°, температурно ограничение 110°
(регулируем отвън). Не е подходящ за дълготрайна употреба (опасност от образуване на котлен камък).

Брамак помпена група

Помпена група с твърда топлоизолация, възвратен клапан, предпазен вентил 6 bar, спирателни кранове, термометър връзки за пълнене и прочистване, обезвъздушител и дебитомер, връзки ¾” с вътрешна резба, без управляващ блок.

Брамак Управляващ блок

Управляващ блок с твърда топлоизолация, за директен монтаж към помпена група Брамак.

Соларен разширителен съд Брамак

Разширителен съд с мембрана, устойчива на високи температури, за употреба при соларни инсталации. Предварително налягане 2,5 bar, работно налягане до 6 bar. Необходимо оразмеряване в зависимост от инсталацията.

Брамак топлоносеща течност

Готова за употреба топлоносеща течност за соларни инсталации от пропилен гликол с корозионни инхибитори. Поява на ледени кристалчета –17°C, температура на втечняване –23°C и опасност от спукване на колектора при – 40°C. Безвредна и биологично разградима. Отговаря на изискванията за безопасност на ÖNORM В 5195-2.

Топлоизолирана гъвкава неръждаема тръба Брамак

Топлоизолирана гъвкава неръждаема тръба 2xDN16, дължина 15 m, със силиконов кабел за температурен датчик.

Брамак Фитинги

Свързващи фитинги за FLEX гъвкави неръждаеми тръби с клик система за голяма надеждност и бърз монтаж.

Брамак Универсален преход за тръби през покрива

Подходящ за тръби на соларни инсталации с диаметър между 10 и 70 mm, а също и за екелектроинсталации (например: сателитни и фотоволтаични системи). Самозалепващият се EPDM маншет осигурява здраво свързване с подпокривното фолио и надеждност срещу проникването на вода и вятър.

Брамак Универсален преход за кабели през покрива

За кабели с диаметър между 4 и 8 mm Подходящ за ( например: сателитни и фотоволтаични системи, осветление, камери и др. ), варианти за 8 (8 K) и 16 (16 K) кабела.