Всичко за покрива от А до Я

Покривни обшивкиКомпоненти от тип СПОКОЙСТВИЕ. Предлагат се следните видове:

  • WakaFlex
  • Easy Flesh
  • Ламарина за странично оформление
WakaFlex

Универсално приложение за професионално изпълнение на връзките около стена, комин, издадени строителни елементи и други връзки по покрива. Патентован продукт за възможно най-надеждна защита на рисковите места на покрива (покрив/комин и покрив/стена). Дълготрайна UV и температурна устойчивост. Разтегливост в двете посоки (около 50% надлъжно и около 15% напречно), рециклируем.Значително по-лек в сравнение с други връзки около покриви. Материал за връзка с комини и стени Вакафлексът е универсално приложим продукт за всякакви връзки със стени и комини. Той може да се обработва и полага професионално с обичайните инструменти, пластичен е и пасва точно към контурите на покрива посредством вградената си алуминиева решетка. Формата, която се получава при полагането му, се запазва във времето. Поради самозалепващата му се способност отпада необходимостта от допълнително спояване или залепване. Надлъжните лепилни ивици прилепват плътно към основата и не допускат проникването на дъжд, сняг и прах. Вакафлексът е подходящ за всички покривни материали. При полагането му задължително се използват лайсна за Вакафлекс и уплътняващо вещество. Лайсната може лесно да се монтира с помощта на пирон-дюбели, чиито отвори са щанцовани. Благодарение на двуцветното си покритие лайсната може да се използва съответно от червената или кафявата страна.

Технически характеристики
Материал: Висококачествен цветовоустойчив полиизобутиленсвграденаалуминиева армировъчна мрежа и залепващи лепилни ивици от двете страни.
Цветове: Червен, кафяв и антрацит
Приложение:  За връзка на покрива с комини, стени и др.
Ширина: 28 см
Дължина: Ролка от 5 м
Тегло: Около 4,25 кг/ролка
Темпер. устойчивост: От - 40 до +100°C по DIN 52133
UV устойчивост: По DIN 16726
Лайсна за WakaFlex и уплътняващ материал

За една лайсна са необходими 12 пирон-дюбела.

Прозрачно, уплътняващовещество, което се полага между лайсната за WakaFlex и комина (стената). Материала е устойчив на UV-лъчи и може да се боядисва.

  

Лайсна за WakaFlex
Материал: Висококачествена алуминиева ламарина, прахово боядисана
Цвят:  Едната страна - червен, от другата - кафява (двустранно използваема)
Височина: 6 см
Дължина: 240 см
Щанцоване за монтаж: През 20 см
Диаметър на отвора: 6 мм
Уплътняващ материал
Материал: Синтетичен каучук
Цвят: Прозрачен
Температура на полагане: от +5 до +40°C
Обем: 310 ml/флакон
Разход: Прибл. 1 флакон/5 м лайсна
EasyFlash

За разлика от WakaFlex, който може да се залепва лицева към обратна част, материалът EasyFlesh трябва да се залепва задължително обратна към обратна част, както при стандартните ламаринени обшивки. Нов съвременен материал за обшивка на комини и осъществяване на преход от стената към керемидите, подходящ за всички модели керемиди Брамак. Гъвкав материал за лесно полагане и оформяне по профила на керемидите. Бърз монтаж. За качественото му залепване основата трябва да е суха и обезпрашена. 

EasyFlash
Материал: Прахово боядисан алуминий, РЕТ-фолио, РЕТ-влакна и самозалепващо бутилово покритие, силиконизирано предпазно фолио.
Цветове: Червен, кафяв и антрацит
Приложение:  За връзка на покрива с комини, стени и др.
Размери: Ролки 30 см/5,0 м и 45 см/5,0 м
Разтегливост: > 50 %, само надлъжно
Тегло:  Около 2,25 кг (ролка 30 см), 3,38 кг (ролка 45 см)
Температурна устойчивост: От –25 до +90°C
Температура при полагане: От +5 до +40°C
UV устойчивост: Да
Ламарина за странично оформление

Тя предпазва наклонената челна дъска и отвежда водата в улука. Прилага се, когато наклонената стреха не е перпендикулярна на стрехата и не може да се използва странична керемида. Използва се за оформяне на наклонена стреха при керемиди Спектра Еко и Натура Плюс (за тези керемиди не се предлагат странични).

 

 

 Ламарина за странично оформление
Материал: Висококачествена поцинкована ламарина, прахово боядисана
Приложение: За всички модели керемиди Брамак
Цвят: Червен и кафяв
Дължина: 200 см
Височина на борда: 8 см, широчина на плоската основа: 14,7 см
Разгъната ширина: 31,2 см
Дебелина: 0,5 мм
Тегло: 3,12 кг
Разход: 1 брой/1,9 лин. м наклонена стреха