Всичко за покрива от А до Я

Как да намаля разходите си за нов покрив?

Разходите за нов покрив до голяма степен зависят от размера на участъците за подмяна и ремонт на покрива.

Ето няколко съвета от Брамак:

  • Ако можете, опитайте се да запазите структурата на покрива. Повечето покриви трябва да бъде подменени, защото скрепителни елементи на керемидата и водоустойчивостта не са на достатъчно добро ниво. Въпреки това структурата под керемидите може да е здрава. Съхранението на конструкцията ще помогне да намалите и контролирате разходите си.
  • Избор на керемиди: не всички керемиди са на една и съща цена. Могат да ви допаднат различните видове, но ще откриете, че има различни алтернативи, които да доведат до намаляване на разхода ви.
  • Веднага след като забележите проблем, отстранете го, колкото можете по-бързо: Всеки появил се теч или друг проблем води до допълнително оскъпяване във времето.
  • Не оставяйте нищо за последната минута: ако забележите, че има проблем с вашия покрив, най-доброто, което можете да направите е веднага да се свържете с фирмите за ремонт през по-ненатоварените летни месеци. Ако чакате до първите есенни бури, те ще бъдат прекалено затрупани с работа и ще ви се наложи да намерите кой да е майстор или фирма, вместо да изберете най-добрите.

За монтажа на нов покрив ще се нуждаете от скеле, затова по-добре се опитайте да комбинирате ремонтните работи. Ако планирате да правите външно пребоядисване или подмяна на прозорците на горните етажи, можете да го направите докато скелето е изградено.

< предишен: Оказва ли теглото на новите керемиди влияние върху покрива?
следващ > : Колко време трябва да издържи покрива?